Itsemyötätunto on kannatteleva voima, joka auttaa kulkemaan haasteiden läpi

Kun tarvitset jotain, joka kannattelee sinua vaikean asian tai ajanjakson läpi, minulla on sinulle yksi sana: itsemyötätunto.

Itsemyötätunnolla on valtavasti hyviä vaikutuksia, ja yksi ihanimmista on, että itsemyötätunto saa sinut tuntemaan itsesi tuetuksi ja kannatelluksi.

Itsemyötätunto tekee sinusta henkisesti vahvan

Kaipaatko enemmän tukea toisilta ihmisiltä, mutta joko sinulla ei ole voimia yrittää saada sitä heiltä, tai sitten et ole yrityksistäsi huolimatta saanut riittävästi tukea.

Niin tuskalliselta kuin tilanne saattaakin tuntua, on kuitenkin jotain, mitä voit tehdä helpottaaksesi tilannettasi.

Silloin kun et saa tarpeeksi tukea, tunnet itsesi voimattomaksi, riittämättömäksi. Sinusta tuntuu vaikealta selvitä edessäsi olevista haasteista.

Kun opit olemaan tukena itsellesi, tilanne helpottuu. Alat tuntea itsesi vahvemmaksi ja löydät sisältäsi voimaa kohdata haasteet. Saatat jopa huomata kohtaavasi haasteet ilolla.

Paras tuntemani tapa tukea ja kannatella itseään on itsemyötätunto.

Itsemyötätunto on sitä, että luot ympärillesi ja sisällesi lämpimän ja turvallisen tilan missä tahansa tilanteessa, joka tuntuu sinusta vaikealta tai pelottavalta.

Itsemyötätunto toimii samalla tavalla kuin myötätunto toista ihmistä kohtaan. Silloin kun tunnet myötätuntoa toista ihmistä kohtaan, et arvostele häntä, vaan tunnet ymmärrystä hänen tilannettaan kohtaan.

Vaikka näkisit, että hän on vaikuttanut omalla toiminnallaan vaikean tilanteen syntymiseen, et tuomitse häntä hänen virheidensä takia, vaan suhtaudut hänen virheisiinsä lämmöllä.

Itsemyötätunnossa suuntaat saman lämmön, ymmärryksen ja myötätunnon itseesi ja omaan tilanteeseesi.

Voit varmaan kuvitella, miten erilainen olo sinulla on, kun suhtaudut itseesi myötätunnolla sen sijaan, että haukut ja moitit itseäsi virheistäsi ja puutteistasi haasteen keskellä.

Sen sijaan, että sanot itsellesi, että sinun olisi pitänyt tietää ja osata paremmin, ymmärrät että teit parhaasi.

Sen sijaan, että moitit itseäsi, koska tilanne tuntuu sinusta vaikealta, tunnet myötätuntoa itseäsi kohtaan, koska tilanne tuntuu sinusta vaikealta.

Sen sijaan, että jäät kiinni syyttäviin ajatuksiin toisia ihmisiä kohtaan, tunnet myötätuntoa itseäsi kohtaan kaikkien niiden vaikeiden tunteiden ja ikävien asioiden takia, jotka haastava tilanne on tuonut elämääsi.

Näetkö, että tällaisessa lähestymistavassa on taikaa?

Pystytkö ymmärtämään, miten itsemyötätuntoinen suhtautumistapa voi tukea ja kannatella sinua?

Jos haluat kokea tämän käytännössä, tilaa maksuton Ihana itsemyötätunto -workshop!

Sinua voi kiinnostaa myös:

– Itsemyötätunto tekee sinusta henkisesti vahvan
– Mitä itsensä rakastaminen on
– Sisäinen tukija voi kantaa sinut vaikeiden aikojen läpi
– Kohtaa haasteesi itsemyötätunnolla -äänite

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.