Valmentaja Inna Thil

Inna-thil

Hei, olen Inna Thil, henkisen hyvinvoinnin ja itsensä
rakastamisen valmentaja. Sen lisäksi, että olen mielen hyvinvoinnin
ammattilainen, olen uupumuksen, masennuksen ja ahdistuneisuushäiriön kokemusasiantuntija. Lisäksi olen suorittamisesta irtautujan ja itsestä huolehtijan vertaistuki. Opettelen itse edelleen samoja asioita, joita opetan toisille.

Autan uupumuksesta ja masennuksesta toipuvia luomaan kestävää henkistä hyvinvointia itsensä rakastamisen kautta. 

Huomasin itsensä rakastamisen vaikutukset omaan henkiseen hyvinvointiini vasta siinä vaiheessa, kun olin jo pitkällä toipumisessani. 

Itsensä rakastamiseen liittyvään tieteelliseen tutkimukseen tutustuminen sai minut vasta myöhemmin ymmärtämään itsensä rakastamisen arvon henkisen hyvinvoinnin vahvistamisessa. 

Tutkimusten mukaan itsensä rakastaminen ei ainoastaan lisää henkistä hyvinvointia suoraan luomalla ja vahvistamalla voimaannuttavia mielen malleja – vaan itsensä rakastaminen myös vähentää psyykkistä oireilua, jopa masennusta.

Tavoitteena kestävä henkinen hyvinvointi

Tällä sivustolla pyrin tuomaan esiin kaiken sen tietotaidon, jota olen yli 20 vuoden aikana oppinut. Koska opetan itsensä rakastamista tavoitteena lisätä henkistä hyvinvointia ja mielenterveyttä, olen sulauttanut Rakas itsellesi -menetelmään työkaluja ja menetelmiä, jotka myös itsessään tutkitusti lisäävät henkistä hyvinvointia. Tällaisia ovat mm. tietoisuustaidot ja kolmannen aallon kognitiiviset käyttäytymisterapiat. Liekö sattumaa, että nämä menetelmät itsessään opettavat lempeää ja itsemyötätuntoista lähestymistapaa.

Vaikka käytän valmennuksissani joitakin terapeuttisia menetelmiä, on hyvä muistaa, että olen valmentaja, en terapeutti. Valmennus ei korvaa terapiaa (eikä lääkehoitoa), mutta se voi olla iso ja joissain tapauksissa jopa riittävä apu henkisen hyvinvoinnin vahvistamiseksi.

Alun perin aloin opiskella henkistä hyvinvointia tavoitteena vapautua omasta masennuksesta, ahdistuksesta ja uupumuksesta. Olen lukenut valtavasti kirjallisuutta ja oppinut ymmärtämään paljon ihmismielen toiminnasta ilman virallista koulutusta. Tältäkin pohjalta olen pystynyt 2013 alkaen blogini, valmennuskirjeeni, äänitteideni, verkkokurssieni ja valmennusteni kautta auttamaan tuhansia ihmisiä lisäämään onnellisuutta ja hyvinvointia omassa elämässään. 

Viime aikoina olen kuitenkin alkanut hankkia enemmän myös virallista koulutusta, koska haluan toimia valmentajana vastuullisesti. Haluan asiakkaideni pystyvän luottamaan siihen, että tarjoamani tieto ja työkalut todella auttavat heitä vahvistamaan henkistä hyvinvointiaan.

Päivätyössäni toimin työnhakumanagerina valmennusyritys Spring Housella. Toimin henkisen hyvinvoinnin valmennusten parissa sivutoimisesti kokoaikatyön ja koulutusten ohessa.

Vapaa-ajalla vietän aikaa avomieheni ja kolmen kissaneidin kanssa. Rakastan luontoa ja elvyn parhaiten metsäkävelyllä ja puuhailemalla omassa puutarhassa sekä ratsastustunneilla.

Koulutus

Yhteiskuntatieteiden kandi, pääaine sosiologia (JYU)

Psykologia (25 op) (Tampereen avoin yliopisto)

Psykologisen joustavuuden coach (HOT-valmennus) (Life Coach Academy)

Positive Neuroplasticity Professional Training (Rick Hanson)

Mind-Body Bridging (Itä-Suomen kesäyliopisto, kaikille avoin kurssi)

 

 Vaikka itsensä rakastamisen työkaluja on tutkittu tieteellisesti, ja niillä on huomattu olevan tietyn suuntaisia vaikutuksia, yksilölliset tulokset vaihtelevat henkilön taustasta ja työskentelystä riippuen. Voin kuitenkin kertoa, mihin suuntaan todennäköisesti kehityt, kun käytät työkaluja säännöllisesti. Työkaluja ei ole tarkoitettu korvaamaan terapiaa tai lääkehoitoa. Työkalut on tarkoitettu henkisen hyvinvoinnin ja onnellisuuden lisäämiseksi pitkällä tähtäimellä.