Hyviin kokemuksiin uppoutuminen tekee aivoistasi positiivisemmat

Olen puhunut viime aikoina aivoissasi vallitsevasta negatiivisesta vinoumasta, joka estää sinua monella tavalla olemasta onnellinen ja siitä, miten voit kumota negatiivisen vinouman yksinkertaisen hyvän vastaanottamisen tekniikan avulla.

Hyvän vastaanottaminen ei ole mikä tahansa tekniikka, vaan se perustuu uusimman aivotutkimuksen saamaan tietoon siitä, mikä saa aivot huomaamaan ja tallentamaan alitajuntaan myös positiiviset kokemukset.

Olen oppinut hyvän vastaanottamisen tekniikan neuropsykologi Rick Hansonin kirjoista ja Positive Neuroplasticity Professional Training -koulutuksesta.

Hyvän vastaanottaminen sisältää neljä vaihetta:

1) Huomaa tai luo hyvä kokemus
2) Syvennä hyvää kokemusta
3) Sisäistä hyvä kokemus
4) Linkitä hyvä kokemus (valinnainen)

Hyvän vastaanottaminen on yksinkertaisimmillaan tietoista hyviin kokemuksiin uppoamista.

Jo alle puoli minuuttia kestävä hyvään kokemukseen uppoutuminen riittää saamaan aikaan sen, mitä aivot eivät muuten tekisi:

tallentamaan hyvän kokemuksen alitajuntaasi.

Kun hyvä kokemus tallentuu alitajuntaasi, se täyttää positiivisten asioiden kaivoa, joka täyttyy huomattavasti hitaammin kuin alitajunnassasi oleva negatiivisten asioiden kaivo.

Se että negatiivisten asioiden kaivo täyttyy nopeammin kuin positiivisten asioiden kaivo, johtuu negatiivisesta vinoumasta.

Niin kauan kuin alitajunnassasi oleva negatiivisten asioiden kaivosi täyttyy nopeammin kuin positiivisten asioiden kaivo, sinun on vaikea olla syvästi onnellinen.

Onnellisuus on psykologi David Myersia mukaillen läpitunkeva kokemus siitä, että elämä on hyvää.

Jos tietoisuudessasi ja alitajunnassasi on reilusti enemmän negatiivisia kuin positiivisia asioita, on vaikea saavuttaa läpitunkevaa kokemusta elämän hyvyydestä.

Mitä täydempi alitajunnassasi oleva positiivisten asioiden kaivo on, sitä syvemmin ja kokonaisvaltaisemmin koet elämän hyväksi.

Käytän hyvän vastaanottamisen tekniikkaa valmennuksissani opettaessani itsensä rakastamista.

Autan asiakasta luomaan esimerkiksi kokemuksen itsemyötätunnosta, rakkaudesta ja hyväksynnästä itseä kohtaan, tai tunteen, että on riittävä ja arvokas sellaisena kuin on.

Valmennuksen aikana ohjaan asiakkaan syvälle tähän kokemukseen, ja asiakas saa valmennuksesta tallenteen, jonka avulla hän voi luoda itsensä rakastamisen kokemuksen yhä uudelleen ja uudelleen.

Valmennustehtävä:

Tämän viikon ajan käytä hyvän vastaanottamisen tekniikkaa tietoisesti vähintään kaksi kertaa päivässä.

Hyvä kokemus, johon uppoudut, voi olla vaikka kuinka pieni. Se voi olla maukas aamupala, se että ehdit töihin ajoissa, pieni pysähtyminen kesken työpäivän, tai ihan mitä vaan.

Jos haluat liittää hyvän vastaanottamisen itsensä rakastamiseen, kokeile luoda syvä kokemus itsemyötätunnosta tai tunne, että olet riittävä sellaisena kuin olet.

Lue myös

– Ihana itsemyötätunto – Vaimenna sisäinen kriitikkosi, löydä sisäinen tukijasi
– Helppo ja nopea tapa katkaista negatiiviset ajatukset
– Mikä estää sinua rakastamasta itseäsi
– 8 tapaa joilla aivoissasi vallitseva negatiivinen vinouma estää sinua olemasta onnellinen
– Sisäinen tukija voi kantaa sinut vaikeiden aikojen läpi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.