5 syytä miksi itsensä rakastaminen parantaa elämänlaatua enemmän kuin mikään muu

Sisäisen kasvun tieni varrella olen ehtinyt kokeilla yhden jos toisenkinlaista sisäistä työskentelyä.

Olen pyrkinyt kohti valaistumista (siitä on kauan aikaa).

Olen pyrkinyt pääsemään eroon kaikista huonoista puolistani.

Olen pyrkinyt pääsemään eroon ikävistä tunteista, erityisesti pelosta.

Olen pyrkinyt tekemään itsestäni henkisempää.

Ehkä kaiken sen pyrkimisen taustalla kuitenkin totuus on tämä: ponnistelin muokatakseni itsestäni täydellisen, koska luulin, että en ole riittävän hyvä sellaisena kuin olen.

Nykyään lähes kaikki sisäinen työskentely jota teen, liittyy jollain tavalla itseni rakastamiseen ja arvostamiseen, ja tässä ovat syyt:

1) Itsensä rakastaminen ja arvostaminen parantaa elämänlaatua KAIKILLA elämänalueilla

Kun rakastat itseäsi, näet omat vahvuutesi, ja pystyt loistamaan työelämässä. Luotat itseesi, etkä pelkää tuoda esiin osaamistasi.

Kun rakastat itseäsi, pystyt kohtaamaan parisuhteessa väkisinkin esiin nousevat haasteet rakentavasti, syyttämättä toista omista vaikeista tunteistasi. Mitä syvemmin rakastat itseäsi, sitä syvemmin pystyt rakastamaan myös kumppaniasi, ja sitä enemmän pystyt ottamaan vastaan rakkautta häneltä.

Kun rakastat ja arvostat itseäsi, pystyt luomaan paremman taloudellisen tilanteen kuin silloin, kun et rakasta ja arvosta itseäsi.

Kun rakastat ja arvostat itseäsi, pidät itsestäsi parempaa huolta. Tämä heijastuu terveyteesi ja vapaa-aikasi laatuun.

Kun rakastat ja arvostat itseäsi, sinulla on hyvä olo omassa itsessäsi. Nautit omana itsenäsi olemisesta, ja luotat itseesi ja elämään. Silloin olet rohkeampi toteuttamaan syvimpiä unelmiasi, mikä mahdollistaa syvän ja kestävän onnellisuuden ja täyttymyksen.

2) Itsensä rakastaminen auttaa tuntemaan olon hyväksi olosuhteista riippumatta

Me pelkäämme aina, että jotain hirveää tapahtuu. Se on suuri syy, miksi emme uskalla toteuttaa unelmiamme, vaan jäämme elämään, jota emme oikeasti halua elää.

Kun rakastat itseäsi aidosti, pystyt luomaan itsellesi hyvän olon olosuhteista riippumatta. Tiedät voivasi luottaa aina siihen, että sinä olet tukena itsellesi ja annat itsellesi myötätuntoa, hyväksyntää ja rakkautta aina kun tarvitset.

Tällöin epäonnistumisen pelko laantuu, ja uskallat ottaa rohkeita askeleita unelmiasi  kohti.

Itsesi rakastaminen ja arvostaminen voi myös olla tie ulos vaikeista olosuhteista.

Henkilökohtaisessa Rakas minä -valmennuksessa opit tuntemaan itsesi hyväksytyksi, riittäväksi ja rakastetuksi sellaisena kuin olet

3) Itsensä rakastaminen auttaa luomaan vankkumattoman itseluottamuksen

Kun rakastat ja arvostat itseäsi, näet vahvuutesi ja alat elää enemmän niistä käsin. Vahvuuksien käyttäminen tuo sinulle positiivisia kokemuksia itsestäsi, mikä vahvistaa itseluottamustasi.

Lisäksi, kun rakastat itseäsi, hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet. Olet sinut huonojen puoliesi ja heikkouksiesi kanssa, eivätkä ne estä sinua säteilemästä!

4) Itsensä rakastaminen (ainakin sillä tavalla jolla minä sitä teen), auttaa kohtaamaan ja käsittelemään vaikeat tunteet

“Mä olen ainakin saanut (Riittävä sellaisena kuin olet) valmennuksesta loistavan työkalun vaikeiden tunteiden noustessa pintaan josta varmasti on hyötyä tulevaisuudessa” – Anu

Esimerkki: Joku sanoo tai tekee jotain, joka tuntuu sinusta todella pahalta. Silloin kun sinulla ei ole käytössäsi tehokkaita itsensä rakastamisen työkaluja, saatat suuttua tai loukkaantua kyseiselle ihmiselle ja jäädä pyörittämään negatiivisia ajatuksia ja tunteita häntä kohtaan.

Jäät ehkä pyörittämään negatiivisia ajatuksia ja tunteita mielessäsi, tai puhut suusi puhtaaksi negatiivisella tavalla, joka hankaloittaa välejänne entisestään.

Silloin, kun sinulla on tehokkaat itsensä rakastamisen työkalut, tunnet ensimmäiseksi myötätuntoa itseäsi kohtaan tästä vaikeasta tilanteesta.

Olosi paranee välittömästi, ja tunnet itsesi kannatelluksi. Tämän jälkeen pystyt kohtaamaan tämän ihmisen ja tilanteen paljon positiivisemmin. Saatat huomata, että ylireagoit, tai pystyt lähestymään kyseistä ihmistä rakentavammin, jolloin pystytte ehkä jopa selvittämään välillänne olevan konfliktin.

5) Itsensä rakastaminen tekee sinusta positiivisemman ja avoimemman elämälle

Silloin kun et rakasta ja arvosta itseäsi, koet itsesi riittämättömäksi. Saatat tuntea alemmuutta, huonommuutta ja viallisuutta. Tällöin suhtaudut elämään arasti ja pelokkaasti, koska pelkäät koko ajan riittämättömyytesi paljastumista ja hylätyksi tulemista.

Kun rakastat ja arvostat itseäsi, luotat itseesi ja tunnet ihanaa, positiivista itsevarmuutta. Tällöin olet luontaisesti avoimempi elämälle, koska odotat että vastaasi tulee hyviä asioita ja ihmisiä. Toiset ihmiset reagoivat sinuun positiivisemmin, jolloin positiivinen odotuksesi vahvistuu.

Haluatko oppia rakastamaan ja arvostamaan itseäsi syvemmin? Aloita tilaamalla ilmainen Ihana itsemyötätunto -workshop!

Lue myös:

– 12 itsensä rakastamisen osa-aluetta
– Itsemyötätunto tekee sinusta henkisesti vahvan
– Sisäisen kriitikon 7 tyyppiä
– Onnellinen parisuhde on mahdoton ilman tätä
– Et pysty luomaan unelmiesi elämää, jos et rakasta ja arvosta itseäsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.