Ei kiitos rahastressille, kyllä kiitos taloudelliselle hyvinvoinnille!

Kesto: 24 min. Voit myös lukea saman asian tekstinä pääpiirteittäin alapuolelta.

Tilaa Helpotusta rahastressiin -verkkokurssi

Kuuntele myös

Itsensä rakastaminen vahvistaa voimavaroja

Elämme taloudellisesti haastavia ja epävarmoja aikoja. Syynä siihen on pitkälti Venäjän hyökkäyssota Ukrainaa vastaan. Sodan takia peruseläminen on tällä hetkellä kallista. Elin itse monta vuotta pelkillä etuuksilla, ja uupumuksen takia pääsyni työelämään ei ollut ollenkaan itsestään selvää. Lisäksi olen toiminut päätoimisena yrittäjänä ja kokenut omakohtaisesti yrittäjyyden epävarmuuden.

Tällä hetkellä olen itselleni merkityksellisessä palkkatyössä. Entisenä päätoimisena yrittäjänä nautin nyt valtavasti säännöllisen palkkatulon tuomasta varmuudesta ja keveydestä. Omien kokemusteni pohjalta tiedän silti vähän liiankin hyvin, miten voimakasta ja kuluttavaa rahastressi voi olla. Vaikka olen nyt tilanteessa, jossa minun ei tarvitse stressata rahasta, syynä ei ole pelkästään se, että olen palkkatyössä. Olen myös vuosien aikana opetellut keinoja rahastressin vähentämiseksi ja taloudellisen tilanteeni parantamiseksi.

Koska tiedän omasta kokemuksesta niin hyvin, miten valtavasti voimia rahastressi voi pahimmillaan viedä, tunnen syvää myötätuntoa heitä kohtaan, jotka joutuvat nyt stressaamaan rahasta. Tätä myötätuntoa olen kantanut sisälläni kuukausia, ja viime päivinä myötätunto muuttui inspiraation puuskassa lämpimistä ajatuksista Helpotusta rahastressiin -verkkokurssiksi. Helpotusta rahastressiin -verkkokurssilla käyn läpi ne asiat, jotka ovat helpottaneet omaa rahastressiäni kaikkein eniten vuosien varrella.

Ei kiitos rahastressille, kyllä kiitos taloudelliselle hyvinvoinnille!

Rahastressi vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin, ja siksi siihen on tärkeää puuttua. Pitkään jatkunut stressi voi johtaa uupumukseen, masennukseen tai fyysisiin sairauksiin. Raha on vahvasti kytköksissä toimeentuloon ja hengissä selviämiseen, ja siksi rahastressi on erityisen voimakasta. Henkisen hyvinvoinnin kannalta onkin tärkeää huomioida myös taloudellinen hyvinvointi ja parantaa sitä tarvittaessa.

Rahastressin lievittäminen on itsestä huolehtimista. Itsestä huolehtiminen on Rakas itsellesi -menetelmässä yksi kolmesta itsensä rakastamisen osa-alueesta.

Rahastressistä vapautuminen ei silti ole usein helppoa. Seuraavat näkökulmat auttavat.

Älä yritä rauhoittaa pelkästään stressaantunutta mieltä

Jos yrität rauhoittaa rahahuolista stressaantunutta mieltäsi, huomaat ehkä, että se ei ole ihan helppoa. Ahdistuneet ajatukset eivät meinaa pysähtyä millään. Tässä auttaa, kun otat kehon mukaan työskentelyyn. Mind-Body Bridging on tehokas työkalu tähän. Siksi olen sisällyttänyt Helpotusta rahastressiin -verkkokurssiin ohjatun MBB-harjoituksen.

Toinen tehokas työkalu mielen ja kehon rauhoittamiseksi on itsemyötätunto. Itsemyötätunto aktivoi parasympaattista hermostoa, joka on kehon oma rauhoittumisjärjestelmä. Lisäksi itsemyötätunto saa elimistön erittämään mielihyvähormoni oksitosiinia, joka vähentää stressihormoni kortisolin määrää kehossa.

Itsemyötätunto on kuitenkin monelle vaikeaa, ja siksi Helpotusta rahastressiin -verkkokurssi sisältää myös ohjatun itsemyötätuntoharjoituksen rahastressin lievittämiseksi.

Taloudellinen hyvinvointi vaatii rahataitoja

Samalla tavalla kuin henkinen hyvinvointi vaatii psyykkisiä taitoja, taloudellinen hyvinvointi vaatii rahataitoja. Niitä et oppinut koulussa – opitko missään muuallakaan? Rahataitoja voit opiskella googlaamalla. Jos et halua käyttää aikaa ja energiaa googlaamiseen, Helpotusta rahastressiin -verkkokurssilla opit ne rahataidot, joita tarvitset tässä hetkessä helpottaaksesi rahastressiäsi mahdollisimman nopeasti.

Taloudellinen tavoite osoittaa suunnan

Voidaksesi parantaa taloudellista tilannettasi ja helpottaa rahastressiäsi pitkällä tähtäimellä sinun pitäisi tietää, mihin suuntaan olet viemässä talouttasi. Taloudellisen tavoitteen määritteleminen ei välttämättä ole helppoa. Sinulla ei ehkä ole selkeää kuvaa, millainen taloudellinen tavoite voisi olla. Helpotusta rahastressiin -verkkokurssilla opit ottamaan huomioon kolme asiaa, jotka auttavat omannäköisesi ja omaan tilanteeseesi sopivan taloudellisen tavoitteen määrittelemisessä.

Väärällä tavalla määriteltu ja mitoitettu tavoite voi aiheuttaa lisää stressiä, oikean kokoinen ja sinun tämänhetkiseen tilanteeseesi ja arkeesi sopiva taloudellinen tavoite tekee helpoksi ottaa käytännön askeleita arjessa taloudellisen tilanteen helpottamiseksi. Helpotusta rahastressiin -verkkokurssilla teet itsellesi toimintasuunnitelman, joka innostaa sinua ottamaan juuri oikean kokoisia askeleita parempaa taloudellista tilannetta kohti.

Helpotusta rahastressiin saat täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.