5 tapaa joilla itsensä rakastaminen vahvistaa henkistä hyvinvointia

Sitä voisi ajatella, että itsensä rakastaminen aidosti ja syvästi olisi kyllä kivaa, mutta kun on paljon tärkeämpiäkin asioita, joihin keskittyä.

Jos ei tiedä, miten itsensä rakastaminen vaikuttaa, voi olla sellainen olo, että itsensä rakastaminen on ihanaa ylellisyyttä, joka tuntuu hyvältä, mutta josta ei ole mitään konkreettista hyötyä.

Asia ei kuitenkaan ole ollenkaan niin!

Itsensä rakastaminen TUNTUU hyvältä, se tuntuu ihanalta.

LISÄKSI itsensä rakastamisesta on todella merkittävää hyötyä, se nimittäin vahvistaa henkistä hyvinvointia ja mielenterveyttä.

En pysty luettelemaan tässä edes kaikkia tapoja, joilla itsensä rakastaminen vahvistaa henkistä hyvinvointia, mutta aloitetaan viidestä, joita pidän todella tärkeinä uupumuksen tai masennuksen kanssa kamppailevalle.

5 tapaa joilla itsensä rakastaminen vahvistaa henkistä hyvinvointia ja mielenterveyttä

1) Sisäinen vahvuus

Itsesi rakastaminen nostaa sinut avuttomuudesta, voimattomuudesta, lannistumisesta ja luovuttamismentaliteetista sisäisen voiman ja vahvuuden kokemukseen.
Itsesi rakastaminen näyttää sinulle, että sinussa on paljon enemmän voimaa kuin olet kuvitellut, ja että pystyt nousemaan jaloillesi minkä tahansa vaikeuden jälkeen.

2) Sisäinen turva

Tämä on oleellista ihmiselle, jolla syystä tai toisesta ei ole perusturvallisuudentunnetta. Se on myös tärkeää ihmiselle, joka pelkää hylätyksi tulemista tai epäonnistumista.

Tulevaisuus on monella tapaa epävarma, mutta kun rakastat itseäsi, tiedät, että tapahtui mitä tahansa, olet tukena itsellesi ja pystyt tuntemaan olosi hyväksi.

3) Itseluottamus

Mitä enemmän rakastat itseäsi, sitä positiivisemmassa valossa näet itsesi. Sitä enemmän uskot ja luotat itseesi ja mahdollisuuksiisi onnistua. Vahva itseluottamus auttaa toteuttamaan sinulle tärkeitä asioita työelämässä, vapaa-ajalla ja ihmissuhteissa.

4) Rohkeus

Rohkeus syntyy osittain siitä, että itsesi rakastaminen synnyttää sisäisen turvan. Rohkeus tulee myös siitä, että rakastaessasi itseäsi sinulle on tärkeää tehdä asioita, jotka ovat sinulle merkityksellisiä, joita todella haluat. 

Kun rakastat itseäsi, otat mieluummin epäonnistumisen riskin kuin kohtelet itseäsi niin huonosti, että et edes yritä. Kun otat rohkeasti askeleita kohti itsellesi merkityksellisiä tavoitteita, annat itsellesi mahdollisuuden onnistua.

5) Onnellisuus

Itsesi rakastaminen purkaa monia negatiivisia mielen malleja, kuten perfektionismia, liiallista vaativuutta itseä kohtaan, suorittamista, murehtimista, riittämättömyyttä. 

Ylipäätään itsesi rakastaminen vähentää negatiivisia ajatuksia ja lisää positiivisia ajatuksia ja tunteita. Itsensä rakastaminen johtaa positiivisempaan mielialaan ja merkityksellisempään elämään – asioihin, jotka lisäävät onnellisuutta.

Lue myös:

Miksi itsensä rakastaminen on niin vaikeaa

Henkilökohtaisessa Rakas minä -valmennuksessa opit tuntemaan itsesi hyväksytyksi, riittäväksi ja rakastetuksi sellaisena kuin olet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.