Pieleen meni, mutta haittaako se?

Miten sinun kesälomasi meni? Oliko sinulla tänä vuonna kesälomaa?

Henkisen hyvinvoinnin ja itsensä rakastamisen valmentajana minulla olisi ehkä kuulunut olla täydellisen ihana loma, jonka aikana olisin täysin uusiutunut ja ladannut akut täyteen syksyä varten.

Toisin kävi. Pidin kolmen viikon lomani kahdessa pätkässä. Koko jälkimmäisen kahden viikon lomani ajan stressasin loman lyhyyttä. Pelkäsin, että en ehdi palautua, ja olin huolissani siitä, miten jaksan töissä loman jälkeen. Oli suorastaan helpottavaa, kun loma loppui, ja saatoin lopettaa stressaamisen.

Päästyäni töihin huomasin jaksavani paremmin kuin olin ajatellut. Vaikka loma tuntui minusta epäonnistuneelta, olin kuitenkin ehtinyt palautua loman aikana. 

Muistin myös, että elämä on armollinen. Vaikka emme aina onnistu toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla, joka päivä on uusi mahdollisuus korjata suuntaa.

Tein tärkeä oivalluksen, joka auttoi minua ymmärtämään, mitä voin työssäni ja arjessani muuttaa, että jaksan paremmin.

Kaksi viikkoa loman jälkeen olin energisempi ja hyvinvoivempi kuin aikoihin. Keskittyessäni oikeisiin asioihin olo parani yllättävän nopeasti.

Ei ole tärkeää, mikä oivallus ja mitkä yksittäiset teot toivat minulle uutta virtaa ja auttoivat minua taas nauttimaan arjesta. Sinä ja sinun tilanteesi ovat erilaiset kuin minä ja minun tilanteeni.

Tärkeää on pohtia omaa suhdettaan itsestään huolehtimiseen.

Mitkä asiat ovat itsestä huolehtimisessa sinulle helppoja?

Mitkä asiat ovat itsestä huolehtimisessa sinulle vaikeita?

Minulle itsestä huolehtimisessa on helppoa se, että nautin monista asioista, jotka itsessään lisäävät hyvinvointia. Olen myös oppinut iloitsemaan pienistä hetkistä.

Tätä kirjoittaessa minulla on nukkuva kissa kainalossa. Nukkuvasta kissasta huokuu syvää levollisuutta. Katsoessani kissaani rakkaus ja lämpö leviävät sydämeeni. Tällaiset pienet hetket tuovat paljon iloa. Ne myös pysäyttävät tähän hetkeen.

Olen joutunut pohtimaan viimeisen vuoden ajan paljon itsestä huolehtimisen haastavuutta. Kokosin toiseen postaukseen 5 asiaa, jotka tekevät itsestä huolehtimisen haastavaksi. Tunnistatko nämä haasteet omassa elämässäsi? Millaisia ratkaisuja olet niihin kehittänyt? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.