Positiivinen minäkuva

Se millaisena näet itsesi, vaikuttaa paljon siihen, millaisena koet elämän, ja millaisia valintoja teet.

Negatiivinen minäkuva heikentää omanarvontuntoa ja saa sinut tuntemaan itsesi riittämättömäksi, huonommaksi, alempiarvoiseksi, arvottomaksi, mitättömäksi.

Kun omanarvontuntosi on heikko, sinun on vaikea nähdä mahdollisuuksia ja luottaa onnistumiseen. Asetat toiset ihmiset etusijalle, ja sinun on vaikea antaa itsellesi asioita, joita haluat ja tarvitset.

Koet jatkuvaa tarvetta miellyttää toisia, ja sinun on vaikea asettaa rajoja hyvinvointisi tueksi.

itsemyotatuntoinen-mina-valmennus

Miten positiivinen minäkuva vaikuttaa elämääsi

Positiivinen minäkuva vahvistaa omanarvontuntoa. Kun omanarvontuntosi on vahva, tunnet itsesi riittäväksi, rakastamisen arvoiseksi ja arvokkaaksi sellaisena kuin olet, ja nautit omana itsenäsi olemisesta.

Kun omananarvontuntosi on vahva, sinun on helpompi huolehtia hyvinvoinnistasi. Elämä tuntuu helpommalta ja kevyemmältä.

Kun minäkuvasi on positiivinen, luotat itseesi ja elämään. Sinun on helpompi tunnistaa itsellesi tärkeimmät asiat ja uskallat tehdä valintoja, jotka tuovat elämääsi lisää sitä, mitä haluat ja tarvitset kaikkein eniten.

Minäkuvasi ei ole totuus sinusta, vaan perustuu tulkintoihin, joita olet tehnyt elämäsi varrella. Voit kyseenalaistaa näitä tulkintoja koska tahansa ja alkaa rakentaa minäkuvaa, joka tukee hyvinvointiasi ja saa sinut kukoistamaan.

Itsemyötätunto ja itsensä hyväksyminen

Riittämisen tunne