Masennus ja uupumus ovat kutsu elämään, jossa sinä olet riittävä ja tärkeä

Masennukseen ja uupumukseen on monia syitä. Yksi asia, joka on kuitenkin yhteistä monelle masennuksen ja uupumuksen eri vaiheissa olevalle, on se, että heidän olisi tarpeellista rakastaa ja arvostaa itseään enemmän ja asettaa itsensä tärkeämmälle sijalle omassa elämässään.


Meille on niin tyypillistä vähätellä itseämme ja olla kriittisiä ja armottomia itseämme kohtaan. Lisäksi asetamme toisten tarpeet ja toiveet lähes automaattisesti omiemme edelle ja kärsimme, kun meillä ei jää aikaa, energiaa ja rahaa itsellemme, tai kun toiset eivät huomioi meitä yhtä paljon kuin me heitä.
Asetamme toiset etusijalle, koska pidämme heitä alitajuisesti arvokkaampina ja tärkeämpinä kuin itseämme, tai koska haluamme miellyttää heitä, että he eivät hylkäisi meitä.


Kritisoimalla armottomasti itseämme ja asettamalla toiset etusijalle tulemme kuitenkin hylänneeksi itse itsemme. Silloin meillä ei voi koskaan olla täysin hyvä olo, emmekä pysty olemaan aidosti onnellisia.


Masennus ja uupumus kertovat siitä, että kaikki ei ole hyvin, että jonkin on elämässäsi muututtava löytääksesi tasapainon.


Yksi asia, jonka on muututtava, on se, että sinun on asetettava itsesi tärkeämmälle sijalle omassa elämässäsi.

rakas-itsellesi


Sinulla on lupa ja oikeus pitää huolta omista tarpeistasi, eikä sen tarvitse olla ristiriidassa toisista tai velvollisuuksista huolehtimisen kanssa.
Sinulla on lupa ja oikeus kokea, että olet riittävä, tärkeä ja rakastamisen arvoinen silloinkin, kun et miellytä toisia.
Sinulla on lupa ja oikeus rakastaa ja arvostaa itseäsi ja kokea olevasi ihana ja ihmeellinen sellaisena kuin olet.


Itsensä rakastaminen ei välttämättä ole helppoa.  Tiedän omasta kokemuksesta, että se voi tuntua hyvin vaikealta, jopa mahdottomalta.
Jokainen voi kuitenkin oppia rakastamaan itseään syvästi ja aidosti. Kyse on uskomusten muuttamisesta ja uusien taitojen oppimisesta. Rakas itsellesi -sivustolta löydät työkaluja, joiden avulla itsensä rakastamisen opettelu on helppoa ja kivaa!


Lämmöllä ja rakkaudella❤
Inna Thil

Lue myös:

3 tapaa, joilla riittämättömyyden tunne luo pohjaa uupumukselle ja masennukselle
Sisäinen tukija voi kantaa sinut vaikeiden aikojen läpi
7 tapaa, joilla sisäinen kriitikkosi saa sinut uskomaan, että et ole riittävän hyvä
Vartin voimalataus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *